Toscapäron

Serverar: 3-4 portioner

En lättlagad efterrätt som serveras med glass eller grädde.

Ingredienser

  • Päron från burk eller färska päron
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl socker
  • 50 gram smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, smör, vetemjöl och mjölk, kokas upp under omrörning. Skålla o flaga sötmandeln.
    2. Om man använder färska päron förväll dem i så fall i socker.
    3. Häll smeten över päronen i en ugnsäker form 225 grader i 10 minuter.
    4. Gott att servera glass eller grädde till päronen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    JennyV 4 maj 2008

    Detta var en söt men väldigt god efterätt! Passar bra med något sött efter maten. Smeten var god, kunde nästan dubblas i mängd!

    tycons 3 januari 2009

    Kompisarna hade sparat ditt recept och bjöd på det i helgen. Det blev ett perfekt avslut på en trevlig trerättersmiddag. Helt underbart. //Pelle.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben