Toscapäron med citron

Serverar: 1 portioner

En lättlagad efterrätt som också kan göras på äpplen.

Ingredienser

  • 4 stora päron, skalade och delade
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • 1 påse mandelflis
  • ½ dl strösocker
  • 50 g margarin
  • 1 msk kaffegrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader.
    2. Lägg päronhalvorna i en ugnsform. Droppa över citronsaft och strö över skalet.
    3. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Hetta upp blandningen och rör tills sockret smält.
    4. Bred toscablandningen över päronen och grädda i ugnen 15-20 minuter.
    5. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben