Toscapäron med citron
Serverar:
1 portioner
En lättlagad efterrätt som också kan göras på äpplen.
Ingredienser
4 stora päron, skalade och delade
Saft och rivet skal av 1 citron
1 påse mandelflis
½ dl strösocker
50 g margarin
1 msk kaffegrädde
1 msk vetemjöl
Instruktioner
Ugn: 225 grader.
Lägg päronhalvorna i en ugnsform. Droppa över citronsaft och strö över skalet.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Hetta upp blandningen och rör tills sockret smält.
Bred toscablandningen över päronen och grädda i ugnen 15-20 minuter.
Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Liknande recept
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Lakritskaka med citron
4
4-6
1
Toscapäron
4.3
3-4
2
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Melonsalsa med citron
5
4
Sockerkaka med citron
5
40 min
10
2
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Aioli med citron
3
10 min
3-4
1
Ugnstekta kycklinglår med rosmarin och citron
5
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!