Toskansk potatisgryta med grönsaker och kryddörter

Serverar: 4 portioner

När den första färskpotatisen börjar komma i butikerna är det dags för den här förföriskt doftande sommarrätten.

Ingredienser

  • 400 g små färskpotatisar
  • ½ knippa salladslök
  • 1 morot
  • 1 zucchini
  • 250 g cocktailtomater
  • 4 kvistar timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen under rinnande vatten, borsta om så behövs. Koka potatisen med skal i vatten ca 20 minuter. Låt potatisen rinna av i ett durkslag, häll tillbaka dem i kastrullen och håll dem varma under lock.
    2. Ansa salladslöken, skölj och skär i ca 4 cm långa bitar, halvera eventuellt på längden. Skala moroten och skär i skivor. Skölj zucchinin och skär i skivor. Skölj tomaterna och skär i halvor.
    3. Skölj kryddörterna och skaka av vattnet, knipsa av timjanbladen och rosmarinbladen, hacka smått.
    4. Hetta upp oljan i en stekpanna, stek salladslöken och morotskivorna under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt zucchiniskivorna, potatisarna och stek ytterligare 5 minuter. Lägg slutligen i de halverade tomaterna, salta och peppra och stek ytterligare i 2 minuter.
    5. Blanda ner kryddörterna och servera potatisgrytan. Garnera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben