Tournedos med kantarellrisoni och rödlöksmarmelad

Serverar: 4 portioner

Festlig rätt med underbara smaker. Risoni är pasta i risgrynsform. Det här lagas som en risotto men går snabbare och smakar förstås pasta.

Ingredienser

  • 4 tournedos á 200 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kantarellrisoni
  • 300 g kantareller
  • 2 msk olivolja
  • 4 salladslökar
  • 2 dl risoni
  • 4-5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl finriven Västerbottensost
  • ½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 50 g rucola
  • Rödlöksmarmelad
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk farinsocker eller strösocker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Börja med rödlöksmarmeladen. Skiva löken tunt, fräs den i oljan tills den mjuknar. Tillsätt vinäger och socker. Koka under lock 15 minuter. Rör någon gång undertiden. Fortsätt koka under lock på svag värme tills den börjar tjockna. Smaka av med lite salt. Låt kallna.
    2. Ansa svampen och dela de som är stora. Fräs dem i olivolja i en tjockbottnad gryta tills de blir mjuka. Skiva salladslöken och låt den fräsa med mot slutet. Tillsätt risoni, 4 dl kokande vatten och kycklingfond.
    3. Lägg på lock och sjud 10-12 minuter på svag värme tills pastan är kokt. Rör några gånger undertiden så att det inte fastnar i botten. Späd med mer vatten om det verkar torrt.
    4. Tillsätt riven ost. Smaka av med salt och peppar.Blanda ner rucola precis före serveringen.
    5. Pensla köttet med olja, salta och peppra. Grilla 2-4 minuter per sida beroende på hur du vill ha köttet. Låt sedan vila i folie ca 5 minuter.
    6. Servera tournedosen med kantarellrisonin och rödlöksmarmeladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben