Tournedos med sparris

Serverar: 4 portioner

Finare huvudrätt

Ingredienser

  • 4 st stora Oxfilé
  • 16 styck Sparris
  • Smör till stekning
  • Salt
  • peppar
  • Tillbehör
  • 8,0 styck Potatis
  • Sockerärter
  • Aromsmör
  • 70 gram Smör-margarin
  • 3 gram Tomater (soltorkade)
  • 5 msk Basilika (finhackad)
  • 1 msk Olivolja
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Aromsmör: Blanda alla ingredienser med smör. Lägg in i kylskåp eller frys.
    2. Putsa köttet och bind ihop köttbitarna med snöre. Sätt ugnen till 225 grader.
    3. Borsta potatis en ren, men behåll skalen. Skär i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Pensla med matolja och krydda potatisen. Sätt in i ugn 20-30 min.
    4. Skala sparrisen med potatisskalare och koka den i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 10-20 min. Den är klar när den böjer sig som på bilden. Lägg i sockerärtorna när 3 min av koktiden återstår.
    5. Stek köttet i smör på medelhög värme 3-5 min på vardera sidan (ev. lite längre om genomstekt kött önskas). Tag fram aromsmör och skär i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben