Tournedos pomodore med soltorkad tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt enkel bjudrätt som kan lagas dagen före

Ingredienser

  • 600 g oxfile eller ryggbiff eller fläskfile
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 2 dl rödvin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    Stek upp köttet i lite smör och lite av oljan från tomaterna. Strimla och lägg i några av tomaterna. Häll på rödvinet och ta upp köttet. Rör ner crème fraiche och grädde. Lägg i buljongtärningen och senapen. Vispa ihop och sjud en stund. Lägg tillbaka köttet i såsen och koka upp. Servera resten av tomaterna som tillbehör gärna tillsammans med klyftpotatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben