Toves enkla fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Från nyhetsmorgon och verkar jättegott.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färsk bladspenat
  • 600 g torskfilé
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 2 dl lagrad ost, riven (t ex Västerbotten eller parmesan)
  • 3 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar nymald
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skala och strimla löken och fräs i 1 msk smör ca 5 minuter tills den är mjuk.
    4. Tillsätt grädde och bladspenat. Låt spenaten ånga på låg värme tills den är mjuk.
    5. Skär torsken i bitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Riv över pepparrot och strö över osten.
    6. Häll på grädde lök och spenat.
    7. Häll av potatisen och stompa tillsammans med 2 msk smör. Krydda med salt och peppar.
    8. Täck formen med potatisstompet och ringla olja på toppen.
    9. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben