Toves enkla fiskgratäng
Serverar:
4 portioner
Från nyhetsmorgon och verkar jättegott.
Ingredienser
1 kg fast potatis
2 gula lökar
2 dl vispgrädde
200 g färsk bladspenat
600 g torskfilé
2 msk färskriven pepparrot
2 dl lagrad ost, riven (t ex Västerbotten eller parmesan)
3 msk smör
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar nymald
Instruktioner
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och strimla löken och fräs i 1 msk smör ca 5 minuter tills den är mjuk.
Tillsätt grädde och bladspenat. Låt spenaten ånga på låg värme tills den är mjuk.
Skär torsken i bitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Riv över pepparrot och strö över osten.
Häll på grädde lök och spenat.
Häll av potatisen och stompa tillsammans med 2 msk smör. Krydda med salt och peppar.
Täck formen med potatisstompet och ringla olja på toppen.
Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Liknande recept
Enkel fiskgratäng med crème fraiche
4.7
35 min
4
4
Enkel fiskgratäng med ketchup och dill
5
30 min
4
1
Fiskgratäng med pepparrot och mos
4.7
35 min
3
4
Fiskgratäng med tärnad ostpotatis
4.8
4
4
Solskensbullar (enkla vaniljbullar)
4.9
1 h 20 min
24
24
Fiskgratäng med vin-och spenatsås
4
Enkel korvgryta
4.4
35 min
2
8
Fiskgratäng med ägg och tigerräkor
3
40 min
4-6
1
Enkla hallonbakelser
3
20
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!