Tranbärsgriljering till julskinka

Serverar: 1 portioner

En väldigt god griljering som passar underbart ihop med julskinkan.

Ingredienser

  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 äggula
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 msk koncentrerad tranbärsjuice
  • 3 kg kokt eller ugnsbakad julskinka
  • 1 msk majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka tranbären. Blanda äggulan med senap och tranbärsjuicen. Vänd ner hälften av tranbären.
    3. Torka av skinkan med hushållspapper. Pudra majsstärkelsen på fettet och bred sedan på tranbärssmeten. Toppa med resten av tranbären.
    4. Griljera i nedre delen av ugnen 10-15 minuter, så att griljeringen får fin färg. Ta ut och låt svalna.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben