Tranbärssås

Serverar: 4 portioner

Tranbärssås är en kall, krämig sås med matyoghurt som bas. Såsen passar utmärkt till kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff eller rökt lammfiol.

Ingredienser

  • ½ dl torkade tranbär, hackade
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arla Köket matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ kallt tills serveringen.
    2. Tips! Frisk, krämig sås som är perfekt på en matig utflyktsmacka med kallskuret kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pinotage
    År 1925 korsade professor Abraham Perold från Stellenbosch-universi...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben