Minibiffar på svamp och linser

Serverar: 18-20 portioner

Fantastiska smakrika små skapelser med mycket gott i sig! Tranbärssåsen till är pricken över i:et. Forma köttbullar, små järpar eller platta minibiffar. Baka gärna i ugn dagen innan de ska ätas och fräs dem sedan i smör i het panna alldeles före servering.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 250 g skogschampinjoner, i små bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 stjälkar grönkål, plockade och hackade blad
  • 100 g hasselnötter, hackade
  • ½ dl torkade tranbär, hackade
  • 2 dl kokta gröna eller röda linser
  • 2 kvistar färsk rosmarin, hackade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2-3 msk vatten
  • Tranbärssås
  • 2 dl tranbär, frysta eller färska
  • 1 päron, skalat och hackat i små bitar
  • ½ dl sirap
  • 1 krm salt
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs svamp, lök och grönkål i 4-5 minuter på hög värme. Dra pannan från värmen. Rör i nötter, tranbär, linser och kryddor. Blanda ordentligt.
    3. Mixa hälften av smeten ett par minuter med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda med den omixade smeten. Prova att forma biffar/bullar/järpar. Tillsätt eventuellt vatten. Lägg biffarna i en ugnsfast form och baka i ugn i ca 35 minuter.
    4. Tranbärssås: Häll tranbär, päronbitar, sirap och salt i en liten kastrull. Låt puttra på svag värme tills päronbitarna mjuknat och såsen tjocknat. Mosa päronbitarna med en gaffel. Servera varm eller ljummen.
    5. Servera de underbara biffarna med såsen och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben