Tranbärssås

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till lamm och vilt.

Ingredienser

  • 1 l tranbär (ca 750 g)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl strösocker (ca 255 g)
  • Saften av 1 citron
  • Instruktioner

    Rensa och skölj bären. Koka upp bär och vatten i en gryta. Låt koka ca 10 minuter på svag värme utan lock. Tillsätt socker och citronsaft. Koka såsen i ytterligare 6-8 minuter. Skumma väl. Häll upp såsen på varma, väl rengjorda glas. Låt såsen svalna. Bind sedan över glasen och förvara dem kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pinotage
    År 1925 korsade professor Abraham Perold från Stellenbosch-universi...

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben