Trattkantarell panerade älgfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vanliga färsbiffar med trattkantarellpanering

Ingredienser

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 400 gr älgfärs ( 100 gr kan bytas ut mot fläskfärs)
  • 1 st gullök
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör till stekning
  • Trattkantarellpanad
  • 50 gr torkade trattkantareller mixade till lite grova bitar
  • 50 gr ströbröd blanda med mixen
  • Instruktioner

    Blötlägg havregrynen i mjölken i 10 min Blanda älgfärs och salt i någon minut Tillsätt ägg,mjuka havregrynen, lök och vitpeppar Rör till jämn konsistens Forma till biffar och vänd i panaden Stek i smör men var försiktig för paneringen blir lätt bränd

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    klantig 22 september 2010

    Det låter gott jag ska testa det när jag varit hem och hämtat mera köttfärs. Trattkantarellerna ska jag ut och hämta idag om det inte börjar regna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben