Tre varianter på tzatziki

Serverar: 4 portioner

Tzatziki på äpple - rödbetor - gurka - intressant och gott på buffébordet!

Ingredienser

  • Äppletzatziki
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 äpplen
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rödbetstzatziki
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 4 inlagda rödbetor
  • 2 tsk riven pepparrot
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Gurktzatziki
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dm gurka
  • 1 liten pressad vitlök
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Äppletzatziki: Riv äpplet och krama ur saften. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.
    2. Rödbetstzatziki: Låt rödbetorna rinna av och riv dem sedan. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Gurktzatziki: Riv gurkan, lägg den i en sil och låt den stå och rinna av i minst 20 minuter. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben