Triffle med citronmousse, hallon och ingefärskakor

Serverar: 4 portioner

Lyssna bara på orden: citronmousse, hallon och ingefärskakor. Och sen tänker du: "Vad gott det skulle vara att blanda allt". Yes, det är precis det jag gjorde och herregud vad gott det är. Ett måste i sommar! Citronmoussen är gjord på gelésocker istället för gelatinblad, så den är helt vegansk.

Ingredienser

  • Ingefärskakor, 25 st
  • 100 g rumsvarmt smör, t.ex. mjölkfritt
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald ingefära
  • Citronmousse
  • 3/4 dl gelésocker
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1½ dl vispgrädde, t.ex. sojagrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Dekoration
  • 250 g färska hallon
  • Instruktioner

    1. Ingefärskakor: Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker och sirap i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära i en annan. Arbeta sedan ner mjölblandningen i smöret. Nyp ihop till en smidig deg och dela i tre delar.
    2. Rulla ut till långa rullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till och tryck sedan ett fint mönster med en gaffel. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Ta ut och skär dem i snittar innan du låter dem svalna helt.
    3. Citronmousse: Blanda gelésocker och citronsaft i en kastrull. Värm tills sockret smälter. Ta kastrullen från plattan och rör ner det rivna citronskalet. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner socker/citron-blandningen i grädden.
    4. Krossa hälften av ingefärskakorna (resten får du äta upp senare eller frysa in). Varva ingefärskakor, citronmousse och färska hallon i vackra serveringsglas eller skålar. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben