Trifle med choklad och banan

Serverar: 4 portioner

En god trifle är en riktig upplevelse, och detta recept passar när man har ont om tid.

Ingredienser

  • 5 dl färdig vaniljsås
  • 100 g vanlig choklad, delad i bitar
  • 1 liten chokladrulltårta, tunt skivad
  • 300 g konserverade mandarinklyftor, inklusive sockerlagen
  • 2 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • Riven choklad till garnering
  • Instruktioner

    1. Häll vaniljsåsen i en skål och ställ åt sidan. Smält chokladen i en liten skål över vattenbad. Låt svalna i 5 minuter och rör sedan ner chokladen i vaniljsåsen.
    2. Dela upp rulltårtsskivorna mellan 4 portionsskålar. Låt mandarinklyftorna rinna av, men spara lagen. Ringla ner 1 msk sockerlag i var skål och dela sedan upp chokladvaniljsåsen mellan dem.
    3. Skär bananerna i 2 cm breda skivor och fördela dem samt mandarinklyftorna jämnt i skålarna.
    4. Vispa upp grädden med elvisp, men inte för hårt, och skeda ner en fjärdedel i varje skål. Garnera med valfri mängd riven choklad och förvara i kylskåp tills det är dags att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben