Tropisk dipsås med pastasnibbar

Serverar: 8 portioner

Här används en degsats mandelpasta, se inlagt recept.

Ingredienser

  • 1 degsats färsk mandelpasta, se recept
  • Olja till fritering
  • Siktat florsocker
  • Dipsås
  • 3 dl gräddfil
  • Innehållet från 2 passionsfrukter
  • 440 g ananasbitar från burk utan spad
  • 200 g vita hackade marshmallows
  • 2½ dl kokos
  • Instruktioner

    1. Gör dipsåsen: Rör hop gräddfil, passionsfrukt, ananas, marshmallows och kokos. Lägg upp såsen i en liten skål och låt stå minst 1 timme i kylskåp.
    2. Gör pastadegen enligt receptet. Kavla ut på lätt mjölat bakbord eller till näst tunnaste läget i en pastamaskin. Skär degen i fyrkanter, ca 8*8 cm, och dela därefter varje fyrkant diagonalt i två trekantiga snittar. Hetta upp oljan till 190 grader. Fritera degsnittarna i omgånger så att de blir frasiga och får fin färg.Låt rinna av på hushållspapper. Pudra över rikligt med florsocker och servera tillsammans med dipsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben