Tropisk Pavlova

Serverar: 8 portioner

Dessa små Pavlovabakelser är den perfekta desserten - vaniljyoghurt och färsk frukt i en mjuk och frasig maräng! Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 tsk majsena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker
  • 1 mango
  • 1 banan
  • 4 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°C. Klä en plåt med bakplåtspapper och rita 8 cirklar, ca 8 cm i diameter, på papperet.
    2. Vispa äggvitorna i en ren glasskål till ett vitt skum. Vispa ned sockret, 1 msk åt gången, och vispa tills äggvitan är mycket fast och glansig. Vänd försiktigt ned majsena, bakpulver och vinäger. Skeda upp marängsmeten i cirklarna på bakplåten. Gör en grop i mitten på varje maräng.
    3. Grädda marängerna ca 1 timme och 15 minuter tills de är krispiga på ytan. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna med öppen ugnslucka.
    4. Vispa ihop yoghurt, vaniljsocker och florsocker. Skala mangon och skär den i små tärningar. Skala och skiva bananen.
    5. Lägg upp marängerna på ett fat, skeda upp yoghurten i mitten och lägg på mango och banan. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över marängerna före servering.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben