Tropisk turbotårta

Underbart fyllig och god.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 1 pkt mariekex
  • 200 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk farinsocker
  • 2 dl kokos
  • Fyllning
  • 1 liten burk krossad ananas (227g)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 pkt mango- och passionsmousse (Ekströms)
  • 1 passionsfrukt
  • Chokladmousse
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 pkt chokladmousse med crisp (Ekströms)
  • 50 g hackad vit choklad
  • Garnering
  • ½ dl rostad kokos eller flagad vit choklad
  • Instruktioner

    1. Smula sönder mariekexen (bäst i matberedare). Smält smöret i en kastrull och tillsätt sirap. Tag kastrullen ifrån plattan. Lägg i chokladen i mindre bitar och rör tills chokladen smält. Rör i råsocker, kexsmulor och kokos.
    2. Tryck med hjälp av händerna ut smeten i en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Ställ kallt.
    3. Rosta kokosen till garneringen i en stekpanna och låt kallna. Innan du börjar med fyllningen, se till att tårtbottnen är "lossad" från bottnen och sätt på kanten igen. Häll ananasen i en sil och pressa ut saften ordentligt.
    4. Vispa mango- och passionsmoussen med mjölken i 3 minuter. Vispa ner en passionsfrukt och krossad ananas. Bred fyllningen över bottnen och ställ in den i kylen.
    5. Vispa under tiden chokladmoussen med mjölk och kokosmjölk i 3 minuter och rör ner hackad vit choklad.
    6. Bred chokladmoussen över mango- och passionsmoussen. Strö över rostad kokos eller flagad vit choklad. Ställ kallt för att stelna.
    7. Lossa kakan från formen med en vass kniv. Garnera eventuellt med physalis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben