Tryffelsås

Serverar: 4 portioner

Från TV-programmet "halv åtta hos mig", tryffel har en speciell smak som i alla fall jag gillar, tryffel och rödvin i kombination det är mums det!

Ingredienser

  • 3 dl kalvfond
  • 2 dl rödvin
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk socker
  • 1 msk smör
  • Några droppar tryffelolja av god kvalitet (smaka av)
  • Instruktioner

    1. Finhacka och fräs schalottenlökarna i smör, blanda i socker och låt detkaramelliseras.
    2. Tillsätt rödvinet och reducera (koka ned) blandningen till ungefär en tredjedel. Häll på kalvfond och koka ihop såsen simmig, smaka av såsen med tryffelolja, salt och peppar. Om du vill ha såsen lite tjockare så red med maizena. Blanka slutligen av såsen med en klick smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben