Tryffelsås

En gräddig sås med det lilla extra som bara tryffel kan ge.

Ingredienser

  • 2 tryfflar
  • tryffelolja
  • 1 charlottenlök
  • Smör
  • 5 dl tjock grädde
  • 1 dl vittvin
  • Maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Låt riven tryffel ligga i 2.5 dl grädde på kyl över natten i en lufttät burk.
    2. Finhacka och fräs löken i smör tillsätt vitvinet och reducera allting tills hälften återstår. Tillsätt 2.5 dl grädde och red upp med maizenamjöl .
    3. När första bubblan kommer så slå i tryffelgrädden som du har i kylen. Mixa och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Låt stå i 10 min innan du serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben