Tryffeltårta med mandel och kokos

Serverar: 14 portioner

Makalös och försvinnande god!

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mandelmassa
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl mandel eller hasselnötter
  • ½ dl kokosolja, 50 g
  • 1 ägg
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl torkade tranbär
  • Tryffel
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 2 msk smör, rumsvarmt, 30 g
  • Garnering
  • Riven kokos
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Riv mandelmassan. Skär aprikoserna i bitar. Hacka mandeln grovt. Rör ihop kokosoljan med mandelmassan i en bunke. Rör ner ägg och riven kokos. Vänd sist ner aprikoser, mandel och tranbär.
    3. Fördela degen jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt botten kallna. Lossa formens kant, diska den och sätt tillbaka den på formen.
    4. Tryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan, bryt chokladen i bitar och lägg den i grädden. Låt chokladen smälta och rör om då och då. Låt svalna till ca 45 grader. Rör ner små klickar av smöret.
    5. Häll tryffeln över botten. Låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
    6. Vid servering så strö gärna över riven kokos och lite flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben