Tryffeltortellini med lövbiff

Serverar: 4 portioner

Snabblagad pastarätt som känns lyxig!

Ingredienser

  • 300 g lövbiff
  • ½ purjolök
  • Smör att steka i
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk olja med tryffelsmak
  • 80 g babyspenat
  • 500 g färsk tortellini, fylld med karljohanssvamp
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • Servering
  • Riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet tunt. Skölj och strimla purjolöken. Bryn köttet i smör. Lägg i purjolöken och låt fräsa med. Krydda med salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, vatten och fond. Koka ihop ett par minuter under lock. Blanda i tryffelolja och spenat. Koka ihop någon minut tills spenaten sjunker ihop.
    2. Koka pastan en minut kortare tid än anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet. Vänd ner pasta och grovriven parmesanost i såsen. Sjud försiktigt på svag värme i en minut. Vänd runt ett par gånger.
    3. Servera pastan i djupa tallrikar med extra parmesanost på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben