Tsatziki

Serverar: 1-10 portioner

Min absoluta favorit sås som är jätte god som den är till att doppa grekiskt lantbröd i, men även till grillat, kyckling och så vidare.

Ingredienser

  • 1 liter Mild Yoghurt
  • 2/3 - 1 gurka
  • salt
  • 3 - 4 vitlöksklyftor (efter smak)
  • 1 msk olivolja
  • oliver till garnering
  • Instruktioner

    Låt yoghurten rinna av i melittafilter ca 2 tim. Skala gurkan och riv den på rivjärnets grövsta sida. Salta på gurkan och låt den vattna ur. Rör ihop yoghurt och gurkan. Pressa vitlöken, blanda i den och olivoljan. Ta mer salt om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 18 april 2010

    Klassiker som smakar ljuvligt. Riktigt bra mängd beräkning!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben