Tunn äppelkaka med kardemumma

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 1 rund smördegsplatta
  • 6-8 äpplen
  • 0,5 msk kardemumma
  • Florsocker att pudra över kakan
  • 1-2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Kavla ut smördegsplattan så att den blir lövtunn. Nagga smördegsplattan med en gaffel. Skala äpplena och lägg undan ett par av dem. Kärna ur, halvera och skiva äpplena tunt.
    3. Lägg äppelskivorna i ett vackert mönster på smördegsplattan. Tag ut äppelkulor med hjälp av ett kuljärn, ur det undanlagda äpplet. Lägg äppelkulorna i mitten på kakan. Strö kardemumma och rikligt med florsocker över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    4. Servera äppelkakan med en klick crème fraiche.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben