Tunnbrödskorg Skagen

Serverar: 4 portioner

Mycket vacker och god entrérätt. Skagenblandningen kan förberedas i god tid, men korgarna måste fyllas strax före servering, så att de inte hinner mjukna. Nu finns också tunnbrödskorgar att köpa om man inte vill göra dem själv. Recept på hur man gör dem finns säkert här på Matklubben.

Ingredienser

  • 4 tunnbrödskorgar
  • 3 hg skalade räkor
  • ½ dl hackad dill
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 hg löj- eller röd stenbitsrom
  • Isbergssallad
  • Garnering
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna grovt.
    2. Blanda räkor, lök och dill med majonnäs och creme fraiche.
    3. Strimla lite isbergssallad och placera i botten på tunnbrödsskålarna. Fördela räkblandningen i korgarna och garnera med en klick löjrom, citron, dill och gärna lite hackad rödlök.
    4. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben