Tunnbrödskorgar för olika fyllningar

Serverar: 4 portioner

Små tunnbrödskorgar att göra själv av köpt tunnbröd. Korgarna kan göras färdiga i förväg och fyllas med olika läckerheter. Både festligt och gott.

Ingredienser

  • 4 skivor hårt tunnbröd. (runda)
  • Ex på fyllning
  • 400 g skalade räkor
  • 1 dl citronmajonnäs
  • 2 msk gräddfil eller crème fraiche
  • 1 st hackat syrligt äpple
  • 1 dl finhackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en vid kastrull. Placera ett galler ovanpå. Lägg ett par av skivorna av tunnbrödet på gallret. Låt brödet ligga över det ångande vattnet tills det blivit mjukt.
    2. Forma brödet ovanpå små glas eller koppar. Sätt ett gummiband runt brödet så det sitter fast på koppen. Låt brödet sitta kvar med gummibandet på tills brödet har stelnat igen.
    3. Fyllning: Blanda majonnäs och gräddfil och lägg i äpple och dill. Salta och peppra. Vänd försiktigt ner räkorna i krämen. Placera ut räkröran i korgarna precis före servering, stående färdiga på assietter. Garnera med rom, dill och räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben