Tunnbrödsrulle med lövbiff

Serverar: 4 portioner

Näring/port 2163 kJ, 517 kcal 23,5 g protein 9 g fett 84,5 g kolhydrat 7,5 g fibrer

Ingredienser

  • 1 kg potatis, mjölig, gärna mandelpotatis
  • 25 g smör
  • 1 ½-2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 rödlök
  • Isbergsallad
  • 4 lövbiffar, ca 50 g/st
  • 1 msk smör eller margarin
  • Grillkrydda
  • 4 tunnbröd, rektangulära
  • 8 msk bostongurka
  • Smörpapper eller folie
  • Till servering
  • 1 gurka
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med smöret. Blanda ner mjölk till önskvärd potatismoskonsistens. Smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Strimla isbergsalladen.
    2. Stek lövbiffen i smör i en het stekpanna. Krydda med grillkrydda.
    3. Bred ut potatismos på tunnbröden. Strö över löken och salladen. Strimla lövbiffen och lägg på tunnbrödet. Klicka ut bostongurkan utefter ena kortsidan. Rulla ihop till en rulle från den sidan bostongurkan ligger. Linda om nedre halvan av rullen med smörpapper eller folie så inte något spills (och det blir lättare att äta).
    4. Skölj gurkan och skär den i stavar och servera till tunnbrödsrullen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben