Tunnbrödstårta med lax

Serverar: 8 portioner

Denna tårta består av två nybakade tunnbrödskakor med en ljuvlig och smakrik laxfyllning mellan. Servera tunnbrödstårtan nästa gång du får gäster!

Ingredienser

  • Bottnar
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 ask naturell mjukost, ca 200 g
  • 3 msk matlagningsyoughurt
  • 2 - 3 tsk riven pepparrot
  • 100 g rökt lax
  • ½ dl hackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 - 2 selleristjälkar
  • 1 papaya
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnarna. Hacka samman mjöl, salt, bakpulver och matfett till en grynig massa, med en kniv eller i en matberedare.
    2. Tillsätt mjölken. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Dela degen i två lika stora delar. Klappa ut varje del till en rund kaka, ca 25 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.
    3. Hetta upp en stekpanna och grädda varje kaka ca 3 minuter per sida i stekpannan. Låt bottnarna svalna på galler. Sätt ugnen på 150 grader.
    4. Gör fyllningen. Rör ut osten med youghurt. Smaksätt oströran med pepparrot.
    5. Strimla laxen. Tillsätt lax och hackad gräslök i oströran. Smaka av med salt och peppar.
    6. Lägg en botten på en bakpappersklädd plåt. Bred laxfyllningen på bottnen.
    7. Lägg nästa botten ovanpå fyllningen. Strö över riven parmesanost.
    8. Grädda tårtan mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten har smält och fått fin färg.
    9. Skär sellerin i tunna skivor. Skala, kärna ur och skiva papayan. Garnera tårtan med selleri och papaya.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben