Turkisk Pepparkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Inte från Turkiet, men med Turkiskt Peppar! Annorlunda fika som blir hett samtalsämne bland gästerna...

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kaffe
  • 0,5 dl olja eller smält margarin
  • fyllning
  • en påse hårda turkiska peppargodisar
  • 200 g margarin/smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Vispa samman ägg och socker till en pösig smet. Blanda mjöl och bakpulver och häll i äggsmeten. Rör om tills mjölet är ordentligt blandat. Sedan blandar du i kaffet och sist fettet. Bred ut på bakplåtpapper i långpanna och grädda i 225grader i ca fem minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna något. Fyllning (kan med fördel göras före kakan, så att det är färdigt): Krossa godiset i beredare eller linda in det i handduk och krossa med köttyxa. Rör smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget tills krämen är blank. Rör i turkisk peppar-krosset. Bred krämen på kakan och rulla ihop på längden. Skär upp och servera som rulltårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben