Tuttans banankaka

Serverar: 8-10 portioner

En jättegod banankaka som inte innehåller mosade bananer! Hemligheten är man man sticker ner skivor av bananen istället. Kakan blir ganska tunn och inte så mäktig. Resultatet blir överraskande gott!!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 11/2 dl strösocker
  • 21/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl smält smör
  • 11/2 - 2 bananer
  • Lite strösocker att toppa kakan med
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
    2. Vispa ägget med strösockret så det blir pösigt och vitt. Blanda bakpulvret med vetemjölet och vänd ner det i äggsmeten. Tillsätt sist det smälta och avsvalnade smöret. Häll smeten i formen.
    3. Skiva bananerna i ca 1-1/2 cm tjocka skivor. Stick ner dom jämt fördelat i smeten. Strö över lite strösocker över kakan och stek i 200 grader i ca 30 minuter, eller tills den känns färdig.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (3)

    gersgarden 29 oktober 2008

    Mmm jättegod och gick fort åt :-)

    lillalulle 16 februari 2009

    BAKADE DENNA KAKA NYSS OCH DEN ÄR JU SUPER GOD !!!! MUMSIG" SKULLE NOG PASSA GOTT MED VANILJSÅS TILL DEN(= FUNDRAR PÅ OM DEN BLIR BRA ATT FRYSA IN..Hmm?? NÅN SOM PROVAT???

    ms_nina 13 september 2009

    Mycket mumsig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben