En jättegod banankaka som inte innehåller mosade bananer! Hemligheten är man man sticker ner skivor av bananen istället. Kakan blir ganska tunn och inte så mäktig.
Resultatet blir överraskande gott!!
Ingredienser
1 ägg
11/2 dl strösocker
21/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl smält smör
11/2 - 2 bananer
Lite strösocker att toppa kakan med
Instruktioner
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
- Vispa ägget med strösockret så det blir pösigt och vitt. Blanda bakpulvret med vetemjölet och vänd ner det i äggsmeten. Tillsätt sist det smälta och avsvalnade smöret. Häll smeten i formen.
- Skiva bananerna i ca 1-1/2 cm tjocka skivor. Stick ner dom jämt fördelat i smeten. Strö över lite strösocker över kakan och stek i 200 grader i ca 30 minuter, eller tills den känns färdig.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Mmm jättegod och gick fort åt :-)
BAKADE DENNA KAKA NYSS OCH DEN ÄR JU SUPER GOD !!!! MUMSIG" SKULLE NOG PASSA GOTT MED VANILJSÅS TILL DEN(= FUNDRAR PÅ OM DEN BLIR BRA ATT FRYSA IN..Hmm?? NÅN SOM PROVAT???
Mycket mumsig...