Tuttul med laxmousse

Som tilltugg, förrätt eller buffé. Ger en lite lyxig känsla .

Ingredienser

  • 2 mjuka tunnbröd (rektangulära)
  • 150 g varmrökt lax
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk finskuren dill
  • 35 g späda salladsblad
  • 4 citronklyftor
  • 1 msk smör
  • Kallpressad rapsolja
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa lax och smör i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt grädden under mixning. Blanda i dillen och smaka av med peppar.
    2. Fördela moussen på tunnbröden. Rulla ihop från långsidan och lägg med skarven ner. Rulla in i plastfolie och ställ i kylen ca 1 timme.
    3. Ta bort folien och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg upp på tallrikar med sallad och garnera med citronklyftor. Ringla över lite kallpressad rapsolja.

    Liknande recept

    5
    20-40
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben