Laxmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 6 timmar

Himmelskt god! Perfekt på buffébordet!

Ingredienser

  • 5-6 dl rensad kokt lax
  • 2-3 dl vispad vispgrädde
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk söt senap
  • 1/2 - 3/4 dl chilisås
  • 1 dl purjolök, mkt finhackad
  • 1 dl dill
  • 7-8 gelatinblad
  • salt & peppar
  • Instruktioner

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mosa laxen med en gaffel. Blanda grädde, majonnäs, senap, chilisås, kryddor, dill och lök Rör ner lax och de urkramade, smälta gelatinbladen. Smaka av. Häll allt i en kallvattensköljd form som rymmer ca 1 1/2 l. Täck och låt stå kallt i ca 5 tim.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 13 april 2009

    Jättegod !!! Alla gästerna ville ha receptet !

    Relaterade Artiklar

    Julbord för födoämnesallergiker
    Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben