Två gånger i grytan kött

En thailändsk rätt som inte är alltför svår att tillaga och smakar fantastiskt.

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkarré
  • 1 medelstor purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk soja
  • 2 tsk hot chili sauce
  • 2-3 msk hoi sin sauce
  • Instruktioner

    Skölj fläskköttet. Skär det i två bitar längs med fibrerna. Lägg det i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och skumma noga. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka i ca 30 minuter. Dela purjolöken på längden och skölj. Skär den i 3 cm stora bitar och strimla den sedan på längden. Skala och hacka vitlöken. Tag upp köttet ur grytan. Spola av det under rinnande vatten och låt det svalna. Skär det i tunna skivor ca 4 mm tjocka. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning tills det är brynt. Tillsätt soja, hot chili sauce, vitlök, och purjolök. Fräs blandningen ca 2 minuter. Tillsätt sedan hoi sin sauce och stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Servera genast med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Portabella
    PortabellaPortabella kommer ursprungligen från Italien men har börjat...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben