En thailändsk rätt som inte är alltför svår att tillaga och smakar fantastiskt.
Skölj fläskköttet. Skär det i två bitar längs med fibrerna. Lägg det i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och skumma noga. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka i ca 30 minuter. Dela purjolöken på längden och skölj. Skär den i 3 cm stora bitar och strimla den sedan på längden. Skala och hacka vitlöken. Tag upp köttet ur grytan. Spola av det under rinnande vatten och låt det svalna. Skär det i tunna skivor ca 4 mm tjocka. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning tills det är brynt. Tillsätt soja, hot chili sauce, vitlök, och purjolök. Fräs blandningen ca 2 minuter. Tillsätt sedan hoi sin sauce och stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Servera genast med ris eller nudlar.
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Portabella
PortabellaPortabella kommer ursprungligen från Italien men har börjat...
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...