Twixcheesecake med kolasås

Till det här behöver du en rund form 25 cm.

Ingredienser

  • ½ paket Digestivekex
  • 30-50 g smör
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 300 g Philadelphiaost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl grädde
  • 12 st dubbel Twix
  • Topping
  • Karamelliserad mjölk (kokt, kondenserad, sötad mjölk)
  • 4 msk ovispad grädde
  • Instruktioner

    1. Börja med botten till cheesecaken, ungenfär halva paketet Digestivekex. Banka eller mixa till smulor. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du plattar ut i en rund form med avtagbara kanter.
    2. Ta fram tre olika skålar, dela äggulan och vitan i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga och använd den torra vispen och vispa till hårt skum. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitesmeten och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
    3. Varva sedan hela Twixbitar och smeten i två olika lager. Tänk på att inte lägga twixen så nära mitten, för då blir det svårt att skära i den. Frys in kakan minst fyra timmar. Rör ihop grädden med den karamelliserade mjölken och fördela ut ungefär 3/4 av detta över kakan. Strö över grovhackade Twixbitar precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben