Twixkaka i långpanna

Tid: 2 timmar 20 minuter

Tar tid att göra men himelsk good!

Ingredienser

  • Kaka
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 225 g smör
  • Kolasmet
  • 350 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl grädde
  • 4 msk ljust sirap
  • Garnering
  • 200 g ljus/vit blockchocklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 grader. .Blanda alla ingredienser till kakan & platta ut smuldegen i en långpanna ca 25x30 cm,med bakplåtspapper i botten.Grädda mitt i ugn 20 minuter,tills den fått lite färg.
    2. .Blanda ingredienserna till kolasmeten i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 2 timmar,tills såsen har tjocknat till en kräm.Bred såsen över kakan.
    3. Smält blockchokladen över ett vattenbad. Bred den över kolasmeten när den har stelnat något. När chokladen har stelnat,skär i bitar.
    4. MUMS! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hellen_johansson 9 september 2012

    mums vilken god kaka tog som sagt lite tid men längde ihop en sats av rolands bullar under tiden..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben