Tysk lökkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Gott och praktiskt på hösten när man skördat mycket lök.

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • Salt
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 40 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 dl vetemjöl
  • 2½ dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 3-4 ägg
  • 1½ tsk kummin
  • 10 små lökar
  • Instruktioner

    1. Blanda till degen och låt den jäsa 45 minuter.
    2. Skala och hacka löken och stek upp den så den blir mjuk (den ska knappt få någon färg).
    3. Blanda resten av fyllningen och häll sist i löken. Klä en smord form med deg. Häll i fyllningen. Klicka på lite smör.
    4. Grädda 45-60 min i 175-200 grader.
    5. Servera med en god sallad och gärna lite vitt vin för den som vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben