Tysk lökkaka
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
2 timmar
Gott och praktiskt på hösten när man skördat mycket lök.
Ingredienser
8 dl vetemjöl
Salt
125 g smör
1 ägg
40 g jäst
2 dl mjölk
Fyllning
1 dl vetemjöl
2½ dl gräddfil
1 tsk salt
3-4 ägg
1½ tsk kummin
10 små lökar
Instruktioner
Blanda till degen och låt den jäsa 45 minuter.
Skala och hacka löken och stek upp den så den blir mjuk (den ska knappt få någon färg).
Blanda resten av fyllningen och häll sist i löken. Klä en smord form med deg. Häll i fyllningen. Klicka på lite smör.
Grädda 45-60 min i 175-200 grader.
Servera med en god sallad och gärna lite vitt vin för den som vill.
Liknande recept
Tysk potatissallad
4.3
4
1
Tysk chokladkaka med sockermassa
40 min
1-4
Gulaschgryta med Spätzle
1 h 30 min
4
Äppeltårta
1 h
8-10
Flammkuchen
3.6
4
3
Leverfylld paprika
20 min
2
1
Falsk Hare
1 h
4
Biancas Fanta-kaka
4 h 45 min
Potatissallad, tysk variant
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!