Tzatziki (gjord på grekiskt vis)

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god och uppskattad. Passa väldigt bra till både grillat som sallad.

Ingredienser

  • 5 dl grekisk yoghurt
  • ½ gurka
  • 2 tsk kryddmix tzatziki
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Riv gurkan och låt den rinna av, gärna ett par timmar. Ett tips är att salta gurkan lite för att få ur så mycket vätska som möjligt.
    2. Blanda yoghurt, gurka och kryddmix. Tillsätt vinäger och olja. Pressa vitlöksklyftor och rör ner.
    3. Smaksätt med lite flingsalt.
    4. Låt stå kallt 30 min. Tzatzikin blir allra godast om den får stå över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Damwic 4 maj 2010

    Sorry mina vänner men detta är inte ett äkta grekiskt recept alls.. Betyg 0

    Klingan 5 maj 2010

    Har aldrig påstått att detta är ett äkta grekiskt recept. Däremot har jag gjort receptet utifrån inspiration från andra recept och egna kryddblandningar. Innehållet är detsamma som i många andra recept på tzatsiki, men med mina egna mått.

    lindatheresestahl 18 juli 2010

    Den var jättegod!!!

    monicadanell 27 november 2011

    Mycket gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben