Tzatziki med pepparrot

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod och annorlunda. Passar bra som kall sås till grillat kött och vegetarisk mat.

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 2 tsk salt
  • 4 dl Turkisk youghurt, eller naturell youghurt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk pepparrot, riven
  • Instruktioner

    1. Skala dela och kärna ur gurkan. och riv den grovt. Strö salt över gurkrivet och låt vätskan rinna av i en sil. (Detta kan du med fördel göra dagen innan).
    2. Blanda den avrunna rivna gurkan med youghurt, vitlök och pepparrot.
    3. Servera denna sås till grillat kött, eller som sås till en vegetarisk rätt. Även god som pizzasås, eller som sås till en paj.
    4. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben