Tzatziki när den är som bäst
Detta recept tycker jag ger den allra bästa tzatzikin, och jag har prövat flera.
Ingredienser
½ liter naturell yoghurt, gärna turkisk
1 grön gurka
1 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor (fler för vitlöksälskaren)
½ krm svartpeppar
1 tsk vinäger
2 msk olivolja
1 msk oregano (helst färsk, finklippt)
Instruktioner
- Låt yoghurten rinna av i kaffefilter, detta tar cirka 1 timme. Med den turkiska yoghurten går det fortare, vid brådska behöver den inte rinna av.
- Riv gurkan grovt och lägg den med saltet i en större finmaskig sil medan yoghurten rinner av. Pressa sedan gurkan hårt i silen för att få bort så mycket vätska som möjligt.
- Blanda den färdiga yoghurten med vitlök, peppar, vinäger och olja. Tillsätt sedan gurkan.
- Låt stå kallt i ca en halvtimme.
- Serveringstips:
Bröd, oliver, grillat, dip
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Malmöfestival
Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...