Tzatziki när den är som bäst

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept tycker jag ger den allra bästa tzatzikin, och jag har prövat flera.

Ingredienser

  • ½ liter naturell yoghurt, gärna turkisk
  • 1 grön gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor (fler för vitlöksälskaren)
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk oregano (helst färsk, finklippt)
  • Instruktioner

    1. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter, detta tar cirka 1 timme. Med den turkiska yoghurten går det fortare, vid brådska behöver den inte rinna av.
    2. Riv gurkan grovt och lägg den med saltet i en större finmaskig sil medan yoghurten rinner av. Pressa sedan gurkan hårt i silen för att få bort så mycket vätska som möjligt.
    3. Blanda den färdiga yoghurten med vitlök, peppar, vinäger och olja. Tillsätt sedan gurkan.
    4. Låt stå kallt i ca en halvtimme.
    5. Serveringstips: Bröd, oliver, grillat, dip

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben