Ugnsäpplen med karamelliserade mandlar

Serverar: 4 portioner

Gott recept med äpplen som säkert kommer att bli en favorit. BILDEN SKALL BORT!

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 1 msk smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk ingefära, riven färsk
  • 1 tsk kanel, mald
  • 4 ugnssäkra portionsform
  • Karamelliserade mandlar
  • ½ dl sötmandel
  • ½ dl strösocker
  • ½ msk vatten
  • ½ tsk kardemummakärnor, finstötta
  • Tillbehör
  • Turkisk eller grekisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandlarna. Lägg mandlar, socker och vatten i en stekpanna och stek under omrörning tills sockret smält och mandlarna är glansiga och gyllenbruna. Vänd ner kardemumman och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Låt dem kallna.
    2. Sätt ugnen på 200°.
    3. Skala äpplena och lägg dem efter hand i en skål med vatten så att de inte mörknar. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Smält smör och socker i en stekpanna.
    4. Tillsätt ingefära och kanel och blanda ner äppeltärningarna.
    5. Fördela äppelbitarna i de ugnssäkra formarna och grädda i mitten av ugnen tills äpplena är mjuka, ca 25 min.
    6. Bryt itu mandlarna och strö dem över äpplena.
    7. Toppa med en klick yoghurt och servera äpplena ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben