Ugnsbakad färskpotatissallad

Serverar: 4 portioner

Det här är kanske det enklaste sättet att tillaga grönsaker. Väldigt smakrikt och lika gott till både kött och fisk.

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 200 g färska rödbetor
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 timjankvistar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 250 g grön sparris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och halvera potatisen. Skala och tärna rödbetorna i cm-stora bitar.
    2. Lägg potatis, rödbetor, rosmarin och timjan i en ugnssäker form. Tillsätt olivolja och salt och blanda runt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
    3. Bryt av nedersta delen av sparrisen och skär den i 3 cm-bitar. Blanda ner sparrisen i formen och tillaga ytterligare 20 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben