Ugnsbakad fläskfié med vitlök och god sås

helggott!!!

Ingredienser

  • 500 g Fläskfilé
  • 1 ½ påse färdig vitlöksmarinad
  • 10 soltorkade tomater i basilikaolja
  • 1 liten burk vitlöksost
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • Sås
  • 4 dl creme fraiche(tomat&saffran)
  • 1 ½ påse vitlöksmarinad + sky från köttet
  • Instruktioner

    1. Marinera köttet i några timmar, gärna över natten. Stek filén gyllenbrun i basilika oljan från tomaterna.Ta upp köttet och skär en djup skåra i filén.
    2. Skär paprika och lök och fräs i samma panna som filén låg i. Tillsätt den pressade vitlöken. Ta upp grönsaksfräset och blanda i de strimlade soltorkade tomaterna. Diska ej pannan. Lägg filén i folie fyll skåran med osten och grönsaksfräset.
    3. Tryck ihop glipan den får ej vara större än 1 cm, lägg resterande grönsaker på köttet. Häll över 2-3 msk basilikaolja över köttet. In i ugnen på 175 grader i 30 min. Häll skyn som samlats i folien i en stekpanna, tillsätt 1,5 påse vitlöksmarinad + creme fraiche och blanda till en sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben