Ugnsbakad fläskytterfilé med äpple, schalottenlök och potatis
Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Har inte provat, men jag har haft en vän som har provat.
Ingredienser
800 g fläskytterfilé (utan ben)
3 äpplen
4 schalottenlökar
1 kvist(ar) rosmarin
5 ostronskivlingar
8 potatisar
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Salta och peppra filén. Bryn den i olja så att den får färg runt om. Lägg den sedan i en ugnsfast form.
Skölj äpplena, kärna ur och dela dem i klyftor. Dela löken i halvor, men behåll skalet på. Skiva ostronskivlingen i mindre bitar, och klyfta potatisen. Lägg alla grönsakerna runt fläskfilén i formen och plocka över rosmarin. Ringla lite olivolja över och ställ i ugnen på 170 grader i ca 40 minuter.
Använd en köttermometer för att veta när köttet är färdigt. 64 grader är lagom, då är köttet saftigt och lätt rosa inuti.
Vill du ha det mer genomstekt kan du låta temperaturen gå upp några grader till.