Ugnsbakad fläskytterfilé med äpple, schalottenlök och potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Har inte provat, men jag har haft en vän som har provat.

Ingredienser

  • 800 g fläskytterfilé (utan ben)
  • 3 äpplen
  • 4 schalottenlökar
  • 1 kvist(ar) rosmarin
  • 5 ostronskivlingar
  • 8 potatisar
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra filén. Bryn den i olja så att den får färg runt om. Lägg den sedan i en ugnsfast form.
    2. Skölj äpplena, kärna ur och dela dem i klyftor. Dela löken i halvor, men behåll skalet på. Skiva ostronskivlingen i mindre bitar, och klyfta potatisen. Lägg alla grönsakerna runt fläskfilén i formen och plocka över rosmarin. Ringla lite olivolja över och ställ i ugnen på 170 grader i ca 40 minuter.
    3. Använd en köttermometer för att veta när köttet är färdigt. 64 grader är lagom, då är köttet saftigt och lätt rosa inuti.
    4. Vill du ha det mer genomstekt kan du låta temperaturen gå upp några grader till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben