Ugnsbakad laxfilé
Serverar:
4 portioner
Smidig och jättelätt laxrätt som sköter sig själv i ugnen!
Ingredienser
1 kg laxfilé (utan skinn och ben)
2 tsk salt
Saften från ½ citron
5 dl riven ost
6 dl grädde
Instruktioner
Smöra ugnsformen. Salta laxfilén på båda sidorna. Droppa citronsaften över. Strö på ost och häll sedan över grädden.
45 min i ugnen (175 grader).
Serveras med pressad potatis och sallad.
Liknande recept
Ugnsbakad laxfilé
4.6
40 min
4
100
Laxfilé med Cashew vitlök och limebädd
4.9
4
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Ugnsbakade kycklinglår med ingefärsyoghurt
5
1 h 30 min
4
1
Ugnsbakad torskfilé med ruccola och pinjenötter
4
4
1
Laxfilé med murkelsås
5
40 min
4
1
Ugnskokt laxfilé med himmelsk citronsås
1 h
4
Ugnsbakad sill med sötpotatismos
30 min
4
Ugnsbakad öring/röding
4.4
1 h 20 min
4
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!