Ugnsbakad laxkotlett med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God bjudrätt. Enkel att förbereda. Dofterna kittlar smaklökarna när den sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 6 normalstora kokta ( kalla) potatisar
  • 4 laxkotletter (köp över disk)
  • 100 gr gorgonzola
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Koka potatisarna, helst dagen innan så att de är kalla. Skiva dem och lägg dem i botten på en smord ugnsform.
    2. Lägg laxkotletterna över potatisen och skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar om det behövs. Skär gorgonzolan i 4 (tårt)bitar.
    3. Lägg tomaterna på kottletterna och lägg en skiva gorgonzolaost överst på varje laxkotlett. Salta inte för osten är så salt i sig själv.
    4. Gratinera i 200 graders ugn i 20 min.
    5. Serveras med en god sallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben