Ugnsbakad leverpastej

Det här är ett gammalt recept som jag förknippar med barndomens leverpastejssmörgåsar. Går alldeles utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 500 g grislever
  • 250 g fläskfärs
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 burk ansjovisfiléer med spad á 50 g
  • 1 medelstort äpple
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 tsk smulad mejram
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl uppkokt kall mjölk
  • Instruktioner

    1. Mal lever tillsammans med fläskfärs, lök, ansjovis och äpple 2 ggr.
    2. Blanda ansjovisspad, salt, kryddor och ägg.
    3. Rör ut vetemjöl i lite av den kalla mjölken och tillsätt den samt resten av mjölken under omrörning.
    4. Häll upp i aluminiumformar. Sätt ugnen på 200 grader och grädda pastejen 50 minuter i vattenbad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben