Ugnsbakad rödlök till den helstekta älgfilén

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergod

Ingredienser

  • 4 stora rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk honung
  • ½ tsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175grader. Skala lökarna. Låt dem hänga ihop i rotändan och skär ett djupt kryss från toppen. Ställ lökarna i en smord ugnssäker form.
    2. Smält smöret och honungen. Smula rosmarinen över och i lökarna, salta och peppra. Skeda över smöret.
    3. Baka lökarna mjuka i ugnen i ca: 30 minuter. Ös med smöret ett par gånger under tiden.
    4. Låt lökarna kallna och värm dem vid servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100
    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (1)

    lena4 8 januari 2011

    Supergott. . Kan tänka mej att göra de till grillat till sommaren. Betyg 5

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben