Ugnsbakad torsk med dragonsås

Serverar: 2-3 portioner

Torsk och dragon passar jättebra tillsammans! Servera med potatis!

Ingredienser

  • 3 stora bitar torsk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk socker
  • Blandad sallad
  • Coctailtomater- halverade
  • 1/2 dl gräslök
  • Olivolja
  • Salt
  • Socker
  • Sås
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl fiskbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • Rikligt med torkad dragon
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1) Strö socker och salt över torsken. Lägg i ugnsfastform. In i ugn 125 grader ca 20-25min. 2) Blanda sallad, tomat, gräslök med olivolja, salt och socker i en bunke. Låt dra medan fisken tillagas. 3) Blanda allt till såsen och koka samman. Smaka av! Servera!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    Sork 30 maj 2010

    Hejsan! Tack för en härlig fiskrätt. Jag valde att gratinera den rimmade torsken med såsen och riven västerbotten. En¨härlig söndagsmiddag tack vare dig! Kram Sork

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben