Ugnsbakad torsk med mozzarella

Serverar: 4 portioner

Torsk är gott hur den än lagas till, men med mozzarella blir det lite krämigare och lite saltare. 586 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 tinade torskfiléer
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 mozzarella, á 125 g
  • 20 g parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
    3. Salta och peppra fisken, lägg den i en ugnssäker form. Skölj och halvera tomaterna, strimla mozzarellan. Riv parmesanosten och plocka basilikabladen.
    4. Ringla oljan på fisken, fördela tomat, mozzarella och parmesan ovanpå. Toppa med några basilikablad. Stek fisken mitt i ugnen 20 minuter. Toppa med resten av basilikan.
    5. Servera fisken med riset.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben