Ugnsbakad torsk med örtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig fiskrätt som både är enkel och snabblagad.

Ingredienser

  • Torsk
  • 600 g torskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olja
  • Potatis
  • 900 g fast potatis
  • Örtsås
  • ½ citron
  • ½ ask gräslök (à 20 g)
  • ½ kruka basilika
  • 2 dl gräddfil
  • Grönsaker
  • 150 g salladsärter
  • ½ kruka krispsallad
  • Instruktioner

    1. Tina torsken. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen i saltat vatten Lägg fisken i en ugnssäker form smord med olja. Salta och peppra och sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
    2. Skölj citronen, riv skalet och skär resten i klyftor. Hacka gräslök och basilika. Blanda örterna med gräddfilen och citronskalet. Smaka av med salt och peppar.
    3. Ansa salladsärterna. Koka dem i saltat vatten ca 2 minuter.
    4. Servera torsken med alla tillbehör.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben